Laden Evenementen
Zoek Evenementen

Afgelopen Evenementen

Evenementen Lijst navigatie

februari 2020

Uw financiën in 2020: nieuwe wet partneralimentatie, toeslagen, pensioenen.

4 februari|19:00 - 20:30
Muziekschool Kumulus,
Sint Maartenspoort 2
Maastricht, 6221BA Nederland
partner alimentatie

Per 1 januari is de nieuwe wet partneralimentatie in werking getreden. Hoe ziet die er uit? En wat betekent dat voor u? Zijn er ook nieuwe regels voor de kinderalimentatie? En  voor de pensioenverdeling? Hoe zit het met de toeslagen? Stefan Willems geeft tekst en uitleg en bespreekt welke gevolgen de aanpassingen kunnen hebben voor uw netto te besteden inkomen na scheiding. Uiteraard is er vanavond ook weer voldoende ruimte voor uw vragen en het delen van ervaringen.  

Meer weten »
maart 2020

Goed communiceren (met je ex), hoe doe je dat?

3 maart|19:00 - 20:30
Muziekschool Kumulus,
Sint Maartenspoort 2
Maastricht, 6221BA Nederland
communiceren

Tijdens een interactieve workshop – die geleid wordt door Yolanda de Boer – krijg je informatie en tips over o.a.: luisteren, je boodschap overbrengen, onderhandelen, kritiek geven en ontvangen etc. Er worden zowel oefeningen gedaan met betrekking tot algemene communicatie als meer specifieke oefeningen rondom communicatie tijdens en na de scheiding. Na de korte koffie- en theepauze wordt de groep in kleinere groepjes opgesplitst om met elkaar ervaringen, verhalen en tips uit te wisselen.

Meer weten »
april 2020

De invloed van scheiding op kinderen

7 april|19:00 - 20:30
Muziekschool Kumulus,
Sint Maartenspoort 2
Maastricht, 6221BA Nederland
scheiding kinderen

Scheiden is voor ouders een ingrijpende gebeurtenis, maar ook de betrokken kinderen ervaren een scheiding vaak als intens en emotioneel. Een scheiding kan bij kinderen bijvoorbeeld leiden tot leer- en/of gedragsproblemen, depressieve gevoelens of problemen in sociale relaties. Op de deze avond van het Scheidingscafé staan de mogelijke gevolgen van scheiding bij kinderen centraal. Uiteraard worden er door Ingeborg Dijkstra ook tips en adviezen gegeven om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Behalve ouders worden professionals die met…

Meer weten »
+ Exporteer Vermelde Evenementen