Villa Pinedo is er om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Zodat zij leren handelen in het belang van het kind en vechtscheidingen voorkomen worden. Villa Pinedo wil een maatschappelijke beweging op gang brengen, waarin gescheiden ouders en omgeving het belang van kinderen voorop stellen bij álle maatregelen die kinderen aangaan zodat zij zo ongeschonden mogelijk uit de strijd komen. Villa Pinedo verbindt door het kind centraal te stellen. Zonder de vraag wie schuld heeft, juist oplossingsgericht. Villa Pinedo is vóór het bewaken van de kwaliteit van communicatie tussen ouders.

“In onze visie zijn jongeren de adviseurs van volwassenen. Jongeren vertellen aan ouders, scheidingsprofessionals, overheid en hulpverleners wat de langdurig beschadigende effecten van (v)echtscheiding bij kinderen zijn. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Zij weten als geen ander wat er lastig, verdrietig, moeilijk of juist fijn en veilig is in een scheidingssituatie. Ons motto: Kinderen spreken-volwassenen luisteren.

Wil je als gescheiden ouder advies van jongeren van Villa Pinedo? Stel hier je vraag, ruim 300 ouders gingen je voor! Je kunt hier ook vragen lezen van andere ouders. Wil je leren hoe jij je kind voor, tijdens en na de scheiding kunt begeleiden? Volg de online workshop ‘Voor alle gescheiden ouders’ van Villa Pinedo. Je kunt ook eerst een preview van de workshop bekijken of hieronder kijken wat kinderombudsman Marc Dullaert over de online workshop te vertellen heeft:

Wat krijg je eigenlijk als je de online workshop koopt?
Wekelijks ontvang je e-mails met filmpjes waarin de kinderen van Villa Pinedo vertellen over hun ervaringen, bijvoorbeeld over het moment dat ze te horen kregen dat hun ouders gingen scheiden. Je krijgt advies en oefeningen van kinder- en gezinstherapeuten, bijvoorbeeld hoe je de communicatie met de vader of moeder van je kind goed houdt. De workshop duurt 6 weken, kost € 59,- en is inclusief:

  • Filmpjes waarin kinderen openhartig vertellen over hun ervaringen
  • Inzichten, tips en praktische oefeningen van kinder- en gezinstherapeuten
  • Toegang tot het besloten forum voor gescheiden ouders
  • Het informatieve boek ‘Aan alle gescheiden ouders‘ (t.w.v. € 18,95)

Lees meer over de online workshop of je kunt ook via deze link direct de workshop kopen. De online workshop is een goede, laagdrempelige manier om als ouder in een (echt)scheidingssituatie beter zicht te krijgen op wat je kinderen kunnen ervaren en hoe je ze erbij kunt begeleiden.